Engagemang ~ Kvalitet

Sadelprovning

Emelie Malmqvist

Emelie Malmqvist har en stor passion för sadlar och ledord i verksamheten är engagemang och kvalitet. Målet med varje ekipage är alltid att skapa harmoni med hjälp av en balanserad sits och att hästen ges möjlighet att använda sin kropp fullt ut. 

Utbildningar som genomförts är UPH, oberoende sadelutprovning, Älvsered i Halland. Utbildad av sadelmakare Peter Winslow, Enköping. Utbildad i Sverige, Italien och Tyskland i Basic, Advanced och Master av Prestige. Utbildad och certifierad sadelprovare av Equiline saddle division i Italien. Utbildad av Franska Butet i sadelinpassning. Utbildad i hästens anatomi, Fysikaliskt testmetodik, Husaby Hästklinik, Skara samt inom rörelsemekanik. Emelie samarbetar även med flertalet veterinärkliniker kring hästar med ryggproblematik där sadelrelaterade problem kan åtgärdas. Ett nära samarbete med Evidensia i Helsingborg och leg. sjukgymnast Anna Havsjö i ett unikt koncept där sitsanalys, rörelsekontroll och sadelprovning förenas. 

Förutom det är Emelie själv aktiv ryttare och har ett tidigare förflutet som butikschef i en av Skånes största ridsportbutiker. 

 Sadlar

Rätt sadel är återförsäljare för flertalet kvalitetsmärken och det finns alltid ett stort antal hopp och dressyrmodeller hemma i olika storlekar för provridning från varje märke. Räntefri avbetalning genom Wasa kredit.   

 Pris för sadelprovning på anläggningen i Landskrona är 800 kr vid köp av sadel. 

1 800 kr för endast utprovning utan köp. Avbokning senare än 24 timmar debiteras.

 


Equipe är handgjorda Italienska kvalitetsadlar som ger ryttaren en otrolig känsla och fantastisk komfort. Bommen är av syntet eller i lyxig karbon som ger hästen frihet att röra sin rygg optimalt. Panelerna är av mjuk foam som formar sig efter hästens rygg för optimal tillpassning. Lädret är av finaste kalvskinn för att ge ett bra grepp och en fin känsla. Priser från ca 28 000kr till 63 000kr

Prestige är ett Italienskt kvalitetsmärke som har ett brett utbud av både hopp och dressyrsadlar. Deras innovativa funktioner gör att de ligger i framkant med att erbjuda hästarna optimal rörelse och förmåga till prestation. Bommen har livstids garanti och är omvärmningsbar. Bossorna är av syntetull eller med en "x-panel" som är en kombination av ull och honeycomb som ger en fin flexibilitet och stötdämpning. Priser från ca 23 000 kr upp till 55 000kr

Equiline är ett välkänt Italienskt kvalitetsmärke som är världsledande på textilier så som schabrak och ridkläder. Med deras satsning inom Equiline Sadel Division har resulterat i en unik sadel med en bomkonstruktion som passar väldigt bra på den moderna sporthästen. Med en omvärmningsbar bom i kombination med ullstoppning får man en flexibel sadel. Equiline erbjuder livstids garanti på bommen och olika prisnivåer inom både hopp och dressyrsadlar. Priser från ca 21 500 kr upp till 48 000 kr. 

Pompadour Fleur De Lys är en fransk handgjord kvalitets hoppsadel av finaste material. Traditionell träbom som lämnar en otroligt fin plats för bred manke och stora bogblad. En kombination av total rörelsefrihet för hästen och extremt nära kontakt och stöd för ryttare med ett välbalanserat säte och valfri kåpa bygger vi sadel tillsammans för dig och din häst.